5. NEDJELJA KROZ GODINU

5. Nedjelja kroz godinu

Danas je 5. nedjelja kroz godinu.

Kroz tjedan slavimo:

Ponedjeljak: Bl. Alozije Stepinac, biskup i mučenik. Glavna proslava je u Katedrali u 19 sati. Slavi se 60. godina smrti blaženika.

Utorak: Gospa Lurdska, svjetski dan bolesnika. Mise u našoj crkvi su u 7, 12 i 19 sati. Na misi u 12 sati slabi, stari i nemoćni primit će bolesničko pomazanje.

Sljedeća nedjelja je 6. nedjelja kroz godinu.

Četvrtak poslije večernje mise je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u šutnji 

Od tiska  preporučamo izloženo. Pogledajte i plakate. 

PRIJAVE ZA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U ZAGREBU  

Počinju prijave za sudjelovanje na 11. susretu hrvatske katoličke mladeži koji će se ove godine, 9. i 10. svibnja održati u Zagrebu. Prijaviti se mogu svi mladi od krizmaničke dobi do 30 godina, u župnom uredu ili u sakristiji. Kod prijave je potrebno pripremiti 30 kuna za troškove sudjelovanja na susretu.

Svi mladi koji žele sudjelovati na zajedničkom euharistijskom slavlju u nedjelju, 10. svibnja, koje će se održati na Trgu bana Jelačića, moraju se prijaviti za sudjelovanje na susretu jer u protivnom neće moći ući na Trg.

Prijave traju do 15. ožujka i nakon toga datuma prijave više neće biti moguće. 

PRIPREMNE KATEHEZE ZA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI  

Kao dio pripreme za Susret, održavat će se i pripremne kateheze koje su obavezne za sve koji će sudjelovati na susretu. Kateheze vode mladi iz naše župe, a na njima ćemo razmišljati o geslu Susreta (Što god vam rekne, učinite! (Iv 2,5)). Kateheze će se održavati u crkvi, subotom u 17:00, a prva kateheza je 29. veljače. Pozivamo sve mlade da se pridruže i svojim dolaskom doprinesu ostvarenju zajedništva u našoj župi.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑