Dopis župnika za Veliku Subotu

Dopis župnika za Veliku Subotu

DRAGI I POŠTOVANI ŽUPLJANI SVETOG MIHAELA!

OVIH DANA NE MOŽEMO BITI ZAJEDNO FIZIČKI, PA VAS ZATO OVIM PUTEM ŽELIM SUSRESTI I PODIJELITI NEKOLIKO MISLI ZA SUTRAŠNJI DAN. UVJEREN SAM DA ZNATE DA JE SUTRA VELIKA SUBOTA, TO JE POSEBAN DAN ZA CRKVU. ISUS JE U GROBU I ZAVLADALA JE VELIKA TIŠINA. TO JE PRAVI RAZLOG I NAŠE ŠUTNJE JER CRKVA NE SLAVI NIKAKVA OTAJSTVA. TO JE DAN MOLITVE I NJEGOVANJA NAŠEG OBITELJSKOG ZAJEDNIŠTVA. U NORMALNIM UVJETIMA TO JE BIO DAN KADA SMO VJERNIKE POZIVALI NA MOLITVU U CRKVU KOD ISUSOVA GROBA. DANAS VAS SVE LIJEPO MOLIMO DA OSTANETE DOMA. ZBOG OPASNOSTI ZARAZE KORONAVIRUSOM NEĆEMO SLAGATI ISUSOV GROB. MOĆI ĆETE DOĆI U PREDVORJE CRKVE KROZ DAN I POKLONITI SE ISUSOVU KRIŽU, KOJI JE ZNAK NAŠEG SPASENJA. POSEBNO JE VAŽNO NAGLASITI DA U NAŠIM OBITELJIMA STVORIMO AMBIJENT SVETOSTI, KAKO BI OSTVARILI DA NAŠE OBITELJI BUDU KUĆNE CRKVE.

MNOGI VIDE PROBLEM CRKVE JER NE ŽELI BLAGOSLIVLJATI USKRSNA JELA U CRKVI, NITI PO ULICI. CRKVA NAS UČI DA JE SADA MILOSNO VRIJEME U KOJEM TO NAŠI OČEVI ILI MAJKE TREBAJU UČINITI U SVOJIM OBITELJIMA.

MISA VAZMENOG BDIJENJA U NAŠOJ CRKVI BITI ĆE U 21 SAT BEZ NARODA. MOĆI ĆETE NAS PRATITI, KAO I OVIH DANA, PUTEM MODERNIH MEDIJA FEJSA I STRANICE NAŠE ŽUPE. SVIMA VAMA I SVIM PRIJATELJIMA ŽELIM DUHOVNE SNAGE DA IZDRŽIMO OVU KUŠNJU TE DA DUBLJE ŽIVIMO SVOJU VJERU U SVAKIDAŠNJEM ŽIVOTU. SVIMA ŽELIM MIR I DOBRO.

FRA BRANKO LIPŠA, VAŠ ŽUPNIK.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑