Božićno pismo

Božićno pismo

Dragi župljani!
Pri kraju ove 2021. godine sabire nas Duh Sveti u radosnom zajedništvu vjere, nade i ljubavi. U zahvalnosti, prisjećamo se svih onih dobročinstava koja smo od Gospodina primili – kao zajednica vjernika župe sv. Mihaela arkanđela, te kao obitelj i pojedinci.
Neka naše misli zaokupi sve ono što je u protekloj godini bilo lijepo i Gospodinu ugodno. Na osobit način, u zahvalnosti se sjećajmo svega onoga što smo na osobit način primili od Krista, našeg Spasitelja i Otkupitelja. Njegov Otac nas je uvijek iznova krijepio utjehom i snagom svoga Duha, pa i onda kada smo u njega posumnjali ili mislili da je daleko. Ova godina svima je bila teška i prije svega, veoma neizvjesna.
Ovo je i prigoda kako bi vam mi kapucini zahvalili za svaki Vaš dar, za vaš doprinos za razne potrebe ove župne zajednice, naše redovničke zajednice te za darove za Caritas. Na osobit način zahvaljujemo svima vama koji ste za nas molili i koji to budete činili i dalje.
Hvala svim našim suradnicima, volonterima, dobrotvorima te svima onima koji su na bilo koji način pomagali i surađivali. Molimo da Gospodin svima uzvrati jer pred njim ništa neće ostati nezapaženo.
Sve molimo i potičemo da se i u godini koja je pred nama, uključe svojim što revnijim sudjelovanjem u svetoj liturgiji (misi i sakramentima) i u duhovnom programu koji ćemo tijekom iduće godine objavljivati i provoditi. Tu je osobito važna 80. obljetnica osnutka ove župe.
Ulazimo u vrijeme božićnog otajstva i naše oči usmjerene su prema betlehemskoj štalici. Na hrvatskom jeziku kažemo Božić ili mali Bog. Veliki i svemoćni Bog postaje maleni čovjek. I to je ujedno najkraći sadržaj otajstva Božića. Svi kršćani širom svijeta slave trenutak ulaska samoga Boga u našu povijest. „Veselje ti navješćujem, puče kršćanski“ pjeva naš hrvatski narod. Ovo vrijeme pobuđuje najplemenitije osjećaje kod gotovo svakog čovjeka. Ovo je i vrijeme kada svi radosno trebamo klicati u Gospodinu. Naš serafski otac Franjo Asiški slavio je Božić neizrecivom radošću. Nazivao ga je „svetkovinom nad svetkovinama“ jer je Bog, postavši malenim djetetom, bio priljubljen uz ljudske grudi. Katekizam katoličke Crkve (br. 525) naglašava: „Isus je rođen u skromnosti staje, u siromašnoj obitelji, priprosti pastiri prvi su svjedoci događaja. U tom uboštvu očituje se slava neba.“
U ovo radosno vrijeme trudimo se i mi, poput pastira koji su pohitali k jaslicama, pohrliti svima potrebnima ususret, jer u njima ćemo i mi prepoznati Emanuela koji želi biti s nama Bog.
vaši kapucini

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑