Cvjetnica – nedjelja Muke Gospodnje


Cvjetnica - nedjelja Muke Gospodnje

Danas je nedjelja Muke Gospodnje. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Blagoslov maslinovih grančica je prije svake mise.
 
KROZ TJEDAN SLAVIMO:
 

Veliki ponedjeljak: Ujutro poslije 9:00 sati idemo bolesnicima po župi. Još danas možete ih prijaviti. Oni mogu slobodno nešto prije pojesti.

Veliki utorak: Križni je put pred večernju misu u 18:30 sati

Veliki četvrtak: Dan ustanovljenja presvete euharistije i svećeničkog reda. U crkvi sv. Ivana XXIII., pape na Klaki u 10 sati je misa posvete ulja. U 19 sati je Misa večere Gospodnje. Nakon mise je klanjanje pred Presvetim do ponoći.

Veliki petak: Obredi počinju u 19 sati. Središnji dio obreda je čitanje Isusove muke po Ivanu i samo je klanjanje križu, bez ljubljenja. Tog dana zapovijedani je post i nemrs. Skupljeni prilozi šalju se u Svetu Zemlju za održavanje i očuvanje crkvenih objekata i institucija.

Velika subota: Kroz dan je posjet Božjem grobu. Vazmeno bdjenje počinje u 20 sati. Na bdjenje ponesite svijeću sa štitnikom dovoljno čvrstim i velikim. Na kraju bdjenja je blagoslov vazmenog jela.

Sljedeća nedjelja je Vazam – Uskrs. Mise su kao u nedjelju. Na kraju jutarnjih misa bit će blagoslov vazmenog  jela. Dođite pješice, aute ostavite doma.
 

Kroz sveto trodnevlje (četvrtak, petak i subota) u 7 sati je molitva Časoslova naroda Božjeg. Dođite, osobito pozivamo mlade.

U Vazmenom trodnevlju za vrijeme i nakon obreda, kao i na Uskrs nećemo ispovijedati.

Ispred i u dvorištu crkve volonteri našeg župnog Caritasa prodaju razne potrepštine za Uskrsne blagdane. Kupnjom istih pomažete siromašne u župi.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑