Župnikovo Uskrsno pismo

Župnikovo Uskrsno pismo

Što znači „uskrsnuće tijela“? Uskrsnuće tijela znači da poslije smrti ne će živjeti samo duhovna duša odijeljena od tijela, nego da će i naša smrtna tijela jednom oživjeti.

Ovo pitanje i odgovor nalazi se u Kompendiju Katekizma Katoličke Crkve. Nalazimo se u svetkovini Isusova Uskrsnuća kada smo se radosno okupili oko našeg uskrslog Gospodina obnavljajući svoju vjeru u Uskrsnuće. Sada, uskoro hodeći u vazmenom vremenu, iz te vjere dalje živimo svatko noseći svoj križ, ali u nadi. U nadi, trudeći se da naš ovozemaljski život završi u Kristu Isusu. Kako je rekao sv. Pavao: Vjerodostojna je riječ: Ako s njime umrijesmo, s njime ćemo i živjeti (2 Tim 2,11).

U našoj župi sv. Mihaela uskoro dolazi vrijeme podjele sakramenata Svete pričesti i Potvrde. Naši pripravnici za Prvu pričest do sada su se trudili steći dovoljno znanje o vlastitoj vjeri te će još proći kroz brižljivu pripravu kako bi, prema svojim mogućnostima shvatili otajstvo Krista i kako bi s vjerom i pobožnošću primili Gospodinovo Tijelo. No, svjesni smo kako veliku ulogu u pripravi ima prije svega obitelj. Stoga Vas sve potičem da na što vjerodostojniji način pratite vlastitu djecu osobnim svjedočanstvom vjere. Kako stvaranjem duhovnog ozračja u obitelji tako i redovitim sudjelovanjem na euharistijskom slavlju. Bilo bi žalosno kada bi roditelji svoju dužnost odgoja u vjeri prebacili samo na svećenike i katehiste pritom zaboravljajući i svoje pravo odgojitelja u vjeri. Ujedno Vam se zahvaljujem na povjerenju koje iskazujete nama kapucinima u pogledu vjerskoj odgoja svoje djece i ujedno Vas molim za što veću daljnju suradnju. Mi redovnici i redovnice, zajedno s našim vjeroučiteljima, svjesni smo kako je vrijeme intenzivne priprave za sakramente vama dodatno opterećenje, ali – uz Božju pomoć na dobrobit Vaše djece – nekako ćemo sve „izdržati“ da bi se što više očitovala živa vjera u ovoj našoj župnoj zajednici.

Ujedno, koristim prigodu zahvaliti se prije svega našim suradnicama i suradnicima (od ŽPV-a, članova župnog Karitasa, volontera, čitača, ministranata, članova zborova, sakupljača milostinje, izvanrednih djelitelja svete pričesti, časnim sestrama Tereziji, Marini i Katarini do članova OFS-a i FRAMA-e) koji su rado svojom pomoći, angažmanom u liturgiji ili na bilo koji način doprinijeli da je prošlo razdoblje korizme i Velikog tjedna i bilo obilježeno na način međusobne ljubavi, razumijevanja i duhovnog rasta ove naše župe koja ima veliku tradiciju. No, da ne bi ostali samo na tradiciji, sve Vas potičem na daljnji angažman. Kada jedan dio povijesti završi treba graditi onaj drugi dio, a to opet ne možemo bez Vas i Vaše suradnje.

Naš prvi broj nakon pandemije, novog/starog župnog lista Duh zajedništva posvema je uspio. Možda je ovo tendenciozna rečenica, ali sudim prema Vašim reakcijama. Bilo je dosta napora i rada (na poseban način od strane nekih naših suradnika), ali trud se isplatio. Hvala svima koji ste se svojim doprinosom u njega uključili te Vas pozivam da već sada počnete razmišljati koji i kakav „štih“ ćemo mu dati u božićnom broju.

Naši ministranti (zahvaljujem od srca njihovim roditeljima) bili su također veoma aktivni – na osobit način pohvaljujem ovogodišnje nove suradnice i suradnike – te i Vas, dragi mladi suradnici potičem na redovito uključivanje u slavlje euharistije.

Ujedno se primjećuje, i Bogu hvala na tome, kako se veliki broj naših župljana nakon korone vratio u crkvu te u velikom broju sudjeluje u sakramentalnom životu.

Dragi župljani, ustrajte i budite hrabri i uporni u svjedočenju vjere. Budite i strpljivi s nama fratrima i oprostite nam ako smo vas u bilo čemu uvrijedili ili nismo imali razumijevanja.

Neka Vas sve prati Duh Sveti da, radosno slaveći euharistiju, svi zajedno prispijemo onom konačnom cilju koji su nalazi u Gospodinu.

Vaš župnik

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑