Hodočašće Marija Bistrica 2020 – OTKAZANO

Hodoćašče u Mariju Bistricu 2020. - OTKAZANO

Dragi i poštovani župljani i prijatelji Župe svetog Mihaela arkanđela u Zagrebačkoj Dubravi!
Koristim moderne medije da Vas obavijestim kako ne možemo ništa organizirati za hodočašće u Mariju Bistricu. Kao što znadete svakog 1. svibnja vjernici i mladi iz naše Dubrave su hodočastili u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, s posebnim naglaskom na pješake. Ove godine zbog koronavirusa to nam nije moguće ostvariti. Ovim priopćenjem sve molim da se držimo odredbi nacionalnog stožera i da ostanemo doma i u svojim obiteljima molimo zagovor nebeske Majke da se ova pošast smiri i ode od nas i čitavoga svijeta.
Nadam se da će i ovih dana biti izdane nove mjere popuštanja od strane stožera i naše HBK. Čim naši biskupi objave svoje priopćenje brzo ćemo to objaviti na stranici župe i Facebooku.
Nama je posebno drag blagdan svetog Josipa radnika koji nas svake godine okuplja u Mariji Bistrici. Vrijednost rada u modernom društvu je u velikoj krizi. Svi žele biti „gospoda“, zato se i događa da se „ništa ne isplati.“ Sveti Josip bio je obični tesar i stolar koji je zajedno sa zemaljskim ocem Josipom radio svojim rukama. Nakon Josipove smrti svojim rukama prehranjivao je majku i sebe. Biblija nas uči da je Bog stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku i dao mu radost rada – koju promatra igrom. Čovjek je u Edenskom vrtu sretan i rad ne doživljava kao muku. Problem nastaje čovjekovom neposlušnošću i odbacivanjem Boga svojim grijehom dirajući u drvo spoznaje dobra i zla. Izbačen je iz raja zemaljskoga i od tada mora u trudu i naporu raditi za svoj opstanak. Tih stvarnosti smo i sami svjesni, već je sveti Pavao napisao ove riječi, svojim vjernicima, „Tko ne radi, neka i ne jede, a čujem da neki od vas ništa ne rade nego dangube. Takve molim neka s mirom rade i svoj kruh jedu.“ Nije lako u ovim trenucima nesigurnosti i straha, ali sve nas to, što nas zaokuplja, poziva na odgovornost i na rad. Molimo zagovor svetog Josipa da nam bude poticaj i zagovor u svagdašnjem životu i da radosno ulažemo svoj život i tako brinemo jedni za druge. Bez rada, reda, discipline i molitve teško možemo očekivati napredak u svagdašnjem životu. Zato sebe i sve vas pozivam na molitvu i rad.
Svima želim Mir i dobro. Fra Branko Lipša, župnik

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑