2. nedjelja došašća

2. nedjelja došašća

Danas iza župne mise je obred paljenja druge adventske svijeće na vijencu u dvorištu te posjet KUD „Seljačka sloga Gređani“ iz Topuskog. Po župnom misom će sudjelovati u narodnim nošnjama te u obredu paljenja 2. adventske svijeće te svirati iza župne mise i mise u 12:00 sati.

Prva je nedjelja u mjesecu kada se prikupljaju sredstva za naše svećeničke i redovničke kandidate.
MISE ZORNICE su kroz ADVENT svako jutro (osim nedjelje) u 6:00 sati.
Ovaj tjedan Crkve se spominje:

  • Utorak: sv. NIKOLA biskup. Svečana misa je u 12:00 sati koju će predvoditi gvardijan fra Dejan Lecić.
  • Srijeda: sv. Ambrozije biskup. Iza večernje mise je ADVENTSKA TRIBINA koju će imati dr. fra Stipe Kljaić na temu „Božić – da ljudi budemo“. Pozivamo vas na tribinu, napose članove OFS-a i ŽPV-a.
  • Četvrtak: BEZGRJEŠNO ZAČEĆE BL. DJ. MARIJE, svetkovina. Mise su: zornica u 6:00, 10:30 i 19:00 sati pod kojom ćemo obilježiti 70 godina našeg kapucina i skladatelja fra Anzelma Canjuge.

Sljedeća nedjelja: TREĆA DOŠAŠĆA. Mise su po običaju. Iza župne mise je obred paljenja 3. adventske svijeće. Ta nedjelja je NEDJELJA KARITASA kada prikupljamo sredstva u tu svrhu.
ŽUPNI VJERONAUK za TREĆE i OSME razrede je prema rasporedu.
U dvorištu možete nabaviti jaslice i druge božićne ukrase izrađene u radionici našeg Karitasa čime pomažete potrebitima u župi i kalendare za sljedeću godinu. Također i knjigu homilija našeg fra Ante Barišića.
Molimo vas da javite za stare i bolesne u župi koje ćemo obići u ponedjeljak 19. 12. Svoje članove obitelji možete upisati u sakristiji.
Hvala svim dobročiniteljima i darovateljima koji pomažete u trenutnoj obnovi naše crkve.
BOŽIĆNA VELIKA ISPOVIJED U ŽUPI:

  • Srijeda, 14. prosinca
    • 11:00 i 17:00 sati ISPOVIJED DJECE
    • 20:00 sati ISPOVIJED ODRASLIH

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑